Comunitate

AJOFM: Numărul total al şomerilor înregistraţi în județul Maramureș, evoluţie crescătoare: 6.143 în ianuarie - 6.483 în octombrie

luni , 3 dec 2018, ora 10:27       de MaraMedia       Comunitate

În primele patru luni ale acestui an, rata şomajului a avut o evoluţie crescătoare, în județul Maramureș, înregistrându-se o creștere de la 3,09 % în luna ianuarie la 3,12 % în luna aprilie. În luna mai s-a înregistrat o scădere a acesteia dar din luna iunie, rata șomajului are un trend crescător, ajungând la 3,26 % la 31 octombrie.


Numărul total al şomerilor înregistraţi în județul Maramureș a avut o evoluţie crescătoare, pornind de la 6.143 în luna ianuarie până la 6.483 în luna octombrie. De asemenea, numărul maxim de şomeri înregistraţi pe parcursul acestor zece luni a fost în lunile august și octombrie, peste 6.470 persoane. Lunile de toamnă, de regulă, înregistrează o ușoară creștere a șomerilor beneficiari de îndemnizație de șomaj, spun oficialii AJOFM. Din analiza evoluţiei numărului de şomeri îndemnizaţi şi neîndemnizaţi înregistraţi în evidenţele agenţiei, se constată că numărul şomerilor neîndemnizaţi a înregistrat valori ridicate, de peste 77 % pe tot parcursul anului 2018. Numărul şomerilor neîndemnizaţi s-a situat pe parcursul anului între 4.400 şi 5.100 persoane.

Din punctul de vedere al repartizării şomerilor pe grupe de vârstă a şomerilor înregistraţi, grupele de vârstă în care se regăsesc cei mai mulţi şomeri sunt cele de 40-49 ani (27,41 %) şi 30-39 de ani (20,93 %). Ambele grupe de vârstă au înregistrat numărul maxim de şomeri în cele 9 luni ale anului 2016, fiind urmate de grupa de vârstă de 50-55 de ani și sub 25 de ani.

În perioada de referință, numărul şomerilor tineri sub 25 de ani, a crescut, de la 484 în luna mai la 1.130 în luna octombrie. Acest fapt se datorează absolvenților de învățământ intrați pentru prima dată pe piața muncii precum și a înregsitrării tinerilor NEETs în evidențele agenției. Şomerii cu nivel de instruire liceal reprezintă, în medie, 17,30 %, cei cu învățământ profesional reprezintă 10,67 %, iar cei cu studii universitare, în medie de 6,23 %. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM