ALEGERI 2016

ALEGERI 2016: Primele reacții ale reprezentanților PSD Maramureș după rezultatele alegerilor

luni , 12 dec 2016, ora 17:06       de Oana Dulf       ALEGERI 2016

 Partidul Social Democrat a câștigat detașat alegerile parlamentare în România. Victoria a fost adjudecată și în județul Maramureș. Astfel că alegătorii au ales să îi trimită în Parlament pe Sorina Pintea, Gheorghe Șimon, Sorin Bota și Călin Matei, aceștia obținând mandate pline. 


La anunțarea primelor rezultate ale exit poli-urilor, social-democrații au ieșit învingători în alegerile parlamentare. A fost bucurie mare și la sediul PSD Maramureș din municipiul Baia Mare, acolo unde canddiații alături de echipa de partid au așteptat rezultatele de la secțiile de votare. 

”Vreau să le mulțumesc tuturor maramureșenilor care au venit la vot. Sigur, e un procent foarte mic, un procent chiar mai mic decât în 2012, și asta confirmă cumva ceea ce spun și eu de ceva vreme încoace. Sunt președintele Consiliului Județean de abia de 5 luni de zile și nu acum în ultimele cinci luni, ci în ultimii patru ani am umblat foarte mult în județul Maramureș, cunosc județul, știu cât de mulți maramureșeni sunt plecați în afară. Acest procent se datorează tocmai acestui lucru pentru că cei mai mulți maramureșeni au ales să meargă în afara granițelor țării și să își caute de muncă acolo pentru a oferi familiilor lor un trai mai bun. Și asta trebuie să fie, din ce în ce mai mult, menirea noastră, a celor care conducem temporar acest județ, de a-l dezvolta economic și de a oferi maramureșenilor care au plecat șansa de a se întoarce acasă”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Conform datelor publicate de Biroul Electoral Județean, la Senat, PSD a obținut în Maramureș  44,28%, adică 57.878 voturi. Au câștigat pe județ și la Camera Deputaților, proporția fiind de 41,58%, mai exact 54.326 voturi. 

„Acest rezultat, la nivel național, va acorda această misiune, cred eu, Partidului Social Democrat: de a duce cât mai mulți români în clasa de mijloc, de a crește veniturile marii mase a românilor care au rămas la un prag de sărăcie mult prea mare. Așa înțeleg eu votul de astăzi al românilor”, a mai precizat Zetea. 

”Este rezultatul unei campanii decente. Noi am încercat să explicăm ceea ce vom face pentru cetățeni. Cetățenii asta așteptau practic de la noi. Au înțeles că de fapt noi oferim certitudini și nu vorbe”, a declarat Sorina Pintea, candidatul PSD care a obținut la alegerile din 11 decembrie un mandat în Senatul României.

Șanse pentru un nou mandat de senator are și Liviu Marian Pop, la redistribuire. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Ionuț
marti , 13 dec 2016, ora 11:29
Ati avut ocazia sa faceti 16 ani din 25 si n-ati facut-o.
Sorin Bota e de atatia ani in Parlament doar pentru propriile interese, nicidecum ale maramureșenilor.
Liviu Pop? Cel care a facut comisia care i-a albit in prima instanta doctoratul lui Ponta. Lehamite!
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM