Social

ANALIZĂ: De ce se feresc românii să cumpere produse marca proprie a magazinelor

miercuri , 22 aug 2018, ora 11:14       de www.digi24.ro       Social

 Cu salarii mici şi preţuri mari faţă de Occident, românii se feresc de alimentele cu marca unor supermarketuri, chiar dacă de multe ori raportul cost/calitate este bun. Vesticii, în schimb, chiar le caută, mai ales că de multe ori sunt produse de fermieri locali.


În Spania jumătate dintre produsele cumpărate sunt marcă proprie. Mai departe, în Marea Britanie şi în Germania - avem 46% şi respectiv 45 la sută dintre alimenele şi produsele de îngrijire cumpărate. Iar noi, în coşurile de cumpărături, regăsim doar 15 la sută produse marcă proprie, fie că vorbim despre alimente perisabile, produse de îngrijire sau de curăţenie.

În Franţa unul din trei produse cumpărate este marcă proprie. Cele mai comune produse de origine franceză din supermarketuri sunt carnea - 96% din ce găsim la raft - şi produsele lactate în proporţie de 71%, relatează corespondentul Digi24, Sebastian Perju.


Astfel de produse sunt şi cu o treime mai ieftine decât cele ale unor branduri cunoscute, pentru că nu includ costuri de promovare. Românii care le-au încearcat se declară mulţumiţi.

„În general, din astea de spălat pentru vase, pentru igiena toaletelor, băilor. Și ulei şi din astea alimentare. Nu cumpăr dacă ar fi produse din carne”, spune o cumpărătoare.

„De obicei, când găsesc şi e ce mă interesează, da. Sunt bune calitativ. Cred că sunt prea puţin promovate. Lumea ştie prea puţin despre ele şi despre calitatea lor şi românul are o mentalitate puţin ciudată. Se uită la preţ. Judecă prin preţ şi calitatea”, explică un alt cumpărător.

Citește continuarea aici.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM