Comunitate

CAPITALA PARALIZATĂ: Amenințări cu greva generală în transportul public

joi , 15 noi 2018, ora 09:38       de Realitatea.net       Comunitate

Grevă generală în transportul public din Bucrești, începând de luni. Capitala riscă să fie blocată în următoarele zile. Transportul în comun, atât la suprafață cât și în subteran, ar putea fi paralizat de greva generală a angajaților de la Metrorex și Societatea de Transport București. 


STB a anunțat în urmă cu câteva minute că se solidarizează cu angajații de la metrou și declanșează protestele.

Grevă genrală la metrou. Sindicaliștii au declarat la începutul săptămânii că dacă nu le vor fi acceptate solicitările, printre care și mărirea salariilor cu 42%, vor declanșa greva generală începând cu ziua de luni. „Greva generală se va ține între orele 4 și 16:00, întrucât legea ne obligă să asigurăm o treime din programul de lucru pe perioada unei greve generale", a spus Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.

„Conform legii trebuie să luăm o decizie cu 48 de ore înainte de a declanşa greva de avetisment. Vom continua, dacă nu se găseşte o soluţie după greva de avertisment, cu greva generală. Greva de avertisment probabil că va avea loc joi. Vom face pregatirile necesare. Va dura două ore, între orele 4 şi 6 dimineaţa, iar greva generală între 4 şi 16, cel mai probabil luni dimineaţă”, a declarat Ion Rădoi, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.

În urmă cu câteva săptămâni, mai mulţi sindicalişti din Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.

Articol integral pe www.realitatea.net

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM