Stiri

CENTENAR: O expoziție cu documente care developează istoria

vineri , 30 noi 2018, ora 14:46       de Dana Berci       Stiri

 În preajma Zilei național, sighetenii au avut prilejul să participe la vernisajul expoziţiei documentare „Maramureşul şi Marea Unire a Românilor, Alba Iulia, 1 Decembrie 1918”.


Expoziția a avut loc la Muzeul Maramureșean din Sighet și a prezentat documente importante legate de Marea Unire. La eveniment au fost prezenți și reprezentanții administrației locale, dar și elevi sigheteni.

”Vreau să vă spun că sunteți privilegiați că vedeți această expoziție. Este o expoziție frumoasă, bine echilibrată tematic, am pus documente interesante, originale, documente capitale ale unirii noastre. Am început din prima sală cu declararea războiului, România a intrat în război nu numai să vadă cum e războiul, ci pentru a-i elibera pe frații din Ardeal de sub oprimare străină. Arătăm apoi cum s-a unit Basarabia, Bucovina, cum a fost Sighetu Marmației în război, celebrul apel din 11 noiembrie 1918 de la Sighetu Marmației, care era trecut în cărțile de istorie, dar acum nu mai este, prezentăm apoi lista delegațiilor oficiale ale Maramureșului la Alba Iulia”, a precizat Gheorghe Todinca, director al Muzeului Maramureșean Sighetu Marmației.

În cadrul acestei expoziții au fost prezentate documentele prin care poporul a fost chemat la Alba Iulia pentru Unire, dar și documentele Unirii. Mai multe imagini de la acest eveniment veți putea urmări la TV Sighet în cadrul emisiunii Zestrea Maramureșului.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM