Editorial

DE(Z)ORDINEA ZILEI: Anul electoral 2016 și craca politică

duminica , 3 ian 2016, ora 23:14       de Tiberiu Sabo       Editorial

Ca mulți alți ani scurși de la 1989 încoace, adică în zodia democrației, și 2015 a fost unul din care nu au lipsit convulsiile politice, frământările economice și agitația socială. Că 2015 a fost mai bun sau mai puțin bun în statistici seci contează mai puțin, fiindcă în conștiința publică va rămâne mult, mult timp de acum încolo un an care doare, după nenorocirea petrecută în clubul Colectiv, într-o blestemată zi de sfârșit de octombrie. O dramă cumplită, pe care românii au încercat să o panseze, să o aline cu solidaritatea lor față de victimele tragediei, o solidaritate admirabilă. Acel eveniment de coșmar i-a scos pe oameni în stradă, i-a făcut să spună răspicat că vor să trăiască într-o țară normală, în care să nu mai audă la nesfârșit acea vorbă exasperantă și păguboasă ”las’ că merge și așa!”.


Finalul lui 2015 a adus căderea unui guvern sub presiunea societății civile, care s-a săturat de incompetenți, de vorbe sforăitoare, de matrapazlâcuri funcționărești și de aroganța unor bașbuzuci ajunși în tot felul de funcții prin tot soiul de cancelarii. Sfârșitul lui 2015 a venit cu un semnal limpede pentru clasa politică: acela că trebuie să se primenească, să se curețe de uscături.


Anul 2016 este unul electoral. Până la alegeri, partidele, oricare ar fi ele, mai au timp să arate că au învățat ceva din mesajul ”străzii” de la sfârșitul lui 2015 și să iasă în față cu oameni decenți, nu de felul celor care una spun și alta mănâncă. Fiindcă dacă le vor mai da credit celor care merg la mica ciupeală își vor tăia craca de sub picioare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM