Editorial

DE(Z)ORDINEA ZILEI: De la Klaus la Vasilica

joi , 18 ian 2018, ora 00:12       de Tiberiu Sabo       Editorial

 Președintele Iohannis și-a dat cu rafinamentu-n fasole - scuzați expresia - când a numit noul premier propus de vechilul Dragnea. Puzderie de oameni din țara asta cărora nu le joacă feste inteligența se așteptau de la șeful statului la o atitudine fermă, nu de mucava politică. Pentru că, indiferent că o recunoaște au ba, dl președinte tocmai s-a făcut părtaș la o clovnerie politică. A preferat să lase PSD-ul să-și mai rupă o dată gâtul, acceptând un premier venit din ceață, cu o deferență ironică, deja previzibilă, obosită și obositoare. Atâta doar că atitudinea asta ar fi trebuit să o aibă în sufrageria personală, nu în cea a unei nații căreia, prin natura împrejurărilor, ar trebui să îi fie un soi de chezaș al echilibrului dintre instituțiile statului.


Poate că dl Iohannis s-a gândit că această manifestare prinde la public. Ghinion - vorba domniei sale -, nu prinde deloc. Sunt oameni care merg pe jos până la București, sute de kilometri, ca să exprime o idee, aceea că această țară, cu Dragnea pe post de păpușar șef care învârte marionetele cum vrea el, a luat-o razna. 

Poate că dl Iohannis are calculele lui de diplomație ori de ironie în ceea ce privește PSD-ul. Poate are calculele lui gândindu-se la un nou mandat de președinte. Poate însă că unii dintre noi, ăia din fața televizoarelor, când îl vedem că o numește pe doamna Vasilica premier, îi spunem ”hai pa!”. Ghinion, vorba ceea! 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM