DE(Z)ORDINEA ZILEI: Despre oameni trufași care se țin de scaune până și le trag singuri de sub ei

marti , 10 noi 2015, ora 22:41       de Tiberiu Sabo      

Fostul vicepremier și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, s-a ținut de scaunul funcțiilor până-n ultima clipă, de parcă stătea să vină potopul și numai nu apărea la timp bașbuzucul tocmit să-i aducă vesta de salvare. La final s-a retras din posturile lui precum un răcan oarecare, fără decorații de bună purtare prin guvern și fără coloană oficială. Oprea a fost - și rămâne, de altfel - un exemplu de politician trufaș. A dat senzația că aceia care nu îi fac temenele și nu îi spun cât de perfect e contează pentru el cam cât un polițist de pe motocicletă care moare dând într-o groapă din asfalt, deschizându-i lui drumul de alde ministru.


Tragedia petrecută la clubul ”Colectiv” din București a fost un declanșator al furiei societății civile față de o seamă de indivizi politici aroganți care consideră că lumea începe de la ei și trece tot pe la ei ca să își cerșească rația de existență. Oprea este doar o pildă oarecare, de la vârf, ce-i drept. Ca el sunt însă, din păcate pentru noi, mulți inși care, datorită puterii pe care le-o dă o funcție sau alta, se uită la omul de rând cu un rânjet superior, de parcă ar fi inventat WC-ul. Poate WC-ul în care până la urmă cad ei înșiși. După care oamenii normali pot trage satisfăcuți apa.


Unul dintre cele mai importante mesaje transmise de cei care au ieșit în stradă după drama de la clubul ”Colectiv”, unii și cu copii în cârcă, este că ne-am săturat de fariseism, nimicnicie și aroganță din partea celor care cred că ”statul sunt eu”. Nu, stimabililor care credeți asta, statul, de fapt, înseamnă românii care muncesc în fiecare zi cinstit, care își plătesc taxele și care nu renunță la bunul-simț dobândit de la părinții și bunicii lor. Asta în ciuda voastră, a celor care vă închipuiți că dacă aveți un girofar pe căciulă sunteți niște speciali. Chiar nu sunteți. Sunteți niște penibili care ar trebui să plece acasă și să-și vadă de treierat.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM