Sanatate

EVALUARE: Interdicția de a fuma în locurile publice salvează cu adevărat vieți

luni , 11 apr 2016, ora 17:57       de Agerpres       Sanatate

 Interdicția de a fuma în locurile publice și la locul de muncă se reflectă într-o scădere a mortalității din cauza unor boli de origine cardiovasculară, ceea ce semnifică faptul că măsura nu a avut un efect semnificativ asupra fumatului și a consumului de tutun, ci a dus în primul rând la protecția împotriva efectelor negative ale fumatului pasiv, conform unei cercetări realizate de oameni de știință din Irlanda.


O echipă de cercetători de la University College din Dublin a reluat o evaluare a interzicerii tutunului în spațiile publice pe care o realizaseră în 2010, combinând datele a 77 de studii (dintre care 66 noi) efectuate în 21 de țări (opt noi), relatează passionsante.be.

"Concluziile formulate în 2010 au fost consolidate. Datele noastre confirmă că interzicerea fumatului în spațiile publice și la locul de muncă contribuie la ameliorarea sănătății populației, îndeosebi cea a nefumătorilor și în plan cardiovascular", arată cercetătorii.

Cel mai evident fapt a fost scăderea spitalizărilor nefumătorilor, victime ale unui sindrom coronarian acut (obstrucția uneia sau a mai multor artere coronariene, care alimentează cu sânge inima, cu o amenințare majoră de infarct.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM