Social

IMAGINI SPECTACULOASE: Un stol masiv de grauri, surprins în Parcul Naţional Munţii Măcinului

luni , 12 noi 2018, ora 19:31       de MEDIAFAX       Social

Imagini spectaculoase cu un stol mare de grauri surprinse de un ranger în Parcul Naţional Munţii Măcinului au fost postate, luni, pe pagina de facebook a Romsilva. Păsările formează pe cer un adevărat „nor” dens.


Pe pagina de facebook a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva au fost postate imagini cu un stol mare de grauri, păsările fiind surprinse de un ranger în Parcul Naţional Munţii Măcinului.

Graurii sunt păsări din familia Sturnidae, originari din Europa, Asia şi Africa. Au în jur de 20 de centimetri lungime şi o greutate de circa 100 de grame. Penajul este închis la culoare. Sunt păsări solitare în general, trăiesc până la 20 de ani în libertate şi se hrănesc cu insecte şi fructe. Trăiesc în general în zonele de câmpie şi sunt păsări uşor adaptabile”, scriu reprezentanţii Romsilva, pe facebook.

Potrivit acestora, toamna sau atunci când este un prădător în preajmă, graurii se strâng în stoluri mari, un adevărat „nor” dens, cu o formă care se modifică permanent.

Parcul Naţional #MunţiiMăcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-estul ţării şi are o suprafaţă de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului şi Munţii Măcinului.

În parc se regăsesc aproape 1.900 de specii de plante, 72 fiind protejate ca specii rare sau vulnerabile şi 27 fiind endemic pentru regiune. În interiorul parcului sunt amenajate 11 trasee turistice.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM