Social

INTERNSHIP LA GUVERN 2018:Tinerii interesați se pot înscrie în program până la mijlocul lunii viitoare

sambata , 21 apr 2018, ora 16:28       de www.avocatnet.ro       Social

Ș i în acest an, în cursul verii, se va desfășura un program de internship derulat la nivelul Guvernului și administrației publice, iar recent s-a deschis sesiunea de înscrieri în program. Prin intermediul Programului Oficial de Internship al Guvernului României, studenții și tinerii absolvenți au posibilitatea de a participa, timp de două luni, la un stagiu de practică în Guvern, ministere, instituții și autorități publice.


În acest an se va desfășura, sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918, cea de-a șasea ediție a Programului de Internship al Executivului României, care vizează tinerii români cu vârsta de până la 25 de ani. Astfel, studenţii ori absolvenţii unei universităţi din România sau din străinătate pot participa la un stagiu de practică în cadrul Guvernului, ministerelor sau instituțiilor publice. Programul de Internship permite tinerilor să se acomodeze cu atmosfera și modul de lucru din administrația publică și să-și testeze și să pună în practică toate cunoștințele căpătate în școală.

Începând de joi, tinerii interesați de participarea la Programul Oficial de Internship al Guvernului României se pot înscrie pentru ocuparea unuia dintre cele 200 de locuri disponibile. Înscrierile se pot face până în data de 14 mai, acestea făcându-se exclusiv online, formularul de înscriere fiind disponibil pe site-ul Guvernului.

Programul de internship din acest an se va desfășura în perioada 16 iulie-14 septembrie, iar pe perioada stagiului de practică, tinerii vor beneficia lunar, la fel ca anul trecut, de o bursă în valoare de 1.000 de lei.

Calendarul complet al Programului de Internship din acest an:

14 mai – încheierea sesiunii de depunere a candidaturilor;

14 mai-3 iunie – evaluarea candidaturilor;

4-22 iunie – interviuri online;

29 iunie – anunțarea rezultatelor;

16 iulie-14 septembrie – desfășurarea stagiului de practică.

Pentru a putea participa la stagiul de practică oferit de administrația centrală, tinerii interesați trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

să aibă cetăţania română;

să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani;

să fie studenţi/tineri absolvenţi ai unei universităţi din România sau din străinătate;

să nu lucreze în perioada desfășurării programului;

să stăpânească cel puţin o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.);

să dețină cunoștințe minime din domeniul tehnologiei informației;

să nu fi participat la ediţiile anterioare ale programului.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Programului de Internship, acesta a demarat în anul 2013, cu doar 25 de tineri stagiari, dar, de-a lungul anilor, numărul acestora a crescut, ajungând ca, după cinci ediții ale programului, să participe la acesta nu mai puțin de 782 de tineri.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM