Economic

INVESTIȚIE: Ce sistem de plată s-a aprobat pentru parcarea din spatele clădirii Finanțelor Publice

joi , 2 noi 2017, ora 11:43       de Dana Berci       Economic

 Ținând cont că lucrările la parcarea din spatele clădirii Finanțelor Publice din Sighet ar trebui să fie finalizate în curând, aleșii locali au aprobat la ședința de Consiliu Local din luna octombrie banii necesari pentru achiziționarea unui sistem de parcare cu bariere.


În urmă cu o săptămână primarul Horia Scubli i-a informat pe consilierii locali despre variantele pe care le au pentru taxarea la parcarea de pe strada Gheorghe Șincai.

„Vreau să vă consult într-o problemă pe care în proiectul inițial noi nu am prevăzut-o și în 2 săptmâni vom deschide parcarea din spatele Finanțelor Publice. Pentru această parcare avem banii de la buget, e trecută prin toate fazele, problema care acum este de actualitate pentru noi, nu am prevăzut modul în care se va face taxarea la parcare. Există varianta taxării automate cu ajutorul a două bariere și a bonurilor de ordine, asta ar însemna ca noi să suplimentăm bugetul. În ofertele noastre sistemul de tarifare costă undeva la 30.000 euro”, a precizat primarul municipiului Sighetu Marmației, Horia Scubli.

Unii consilieri locali au gândit și alte variante de taxare, precum cel pe bază de tichete sau abonamente folosit pentru parcările din oraș, însă primarul Horia Scubli consideră că acest sistem de taxare cu bariere, cu toate că este destul de scump, este cel mai eficient și cel mai sigur, iar investiția va fi recuperată din taxa pentru parcare.

„Unde se dorește o extrem de bună și eficientă gestionare a parcării se pun bariere. Nu vă gândiți că în orașele mari nu există polițiști locali, dar nu este pus niciunul la parcare, pentru că gestionarea prin bariere îți conferă 100% siguranța plăților și s-a constatat că plătești bani pentru acest sistem acum, dar în această perioadă scoți atât de mulți bani încât îți amortizezi investiția în 6 luni de zile”, a adăugat primarul.

Bugetul alocat de consilierii locali pentru această investiție este de 45.000 de lei.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM