Economic

MAI SCUMP: Mara Nord mărește prețurile pentru unele abonamente și bilete

miercuri , 31 ian 2018, ora 13:10       de Dana Berci       Economic

 Începând de mâine societatea de transport public în comun din Sighetu Marmației mărește prețurile pentru unele abonamente și bilete de călătorie. Reprezentanții societății spun că majorarea prețurilor e cauzată de modificarea salariului minim pe economie, dar și de scumpirea combustibilului.


De la 1 februarie cetățenii care vor călători cu autobuzele societății MaraNord pe traselele Câmplulung, Sarasău și Bocicoiu Mare vor plăti mai mult pentru abonamente și biletele de călătorie.

”Trebuie să anunțăm călătorii că începând cu 1 februarie 2018, prin Hotărârea Consiliului Local au fost stabilite noi tarife atât la bilete de călătorie, cât și la abonamentele pe care noi le eliberăm lunar, mă refer la cele cu preț întreg, sunt și abonamentele care sunt suportate gratuit din bugetul local”, a precizat Grigore Șteț, adminsitrator special Mara Nord.

Prețurile abonamentelor suportate de Consiliul Local Sighet și ale biletelor pentru călătoriile pe raza municipiului au rămas aceleași.

”Vedem că prețul la motorină crește pe zi ce trece, anul acesta a intervenit metoda de salarizare unică, creșterea salariului minim pe economie de la 1450 la 1500 ne-a obligat să restabilim câteva tarife. Îmbucurător este că această creștere nu este numai de 50 de bani, de exemplu biletele de 3 lei vor fi 3,5 lei și ne-am gândit ca pe raza municipiului Sighetu Marmației această influență să nu apară, deci prețul biletului pe raza orașului va rămâne același, 2 lei, iar abonamentele gratuite suportate de Consiliul Local vor rămâne la același preț de 35 de lei”, a adăugat Grigore Șteț.

În ceea ce privește abonamentele pe extraurban, prețurile acestora vor fi mai mari cu 10 lei.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM