Social

METEOROLOGI: Cum vor afecta România schimbările climatice din lume, la vară. Ziua avem caniculă, iar seara furtuni

duminica , 22 apr 2018, ora 17:18       de www.libertatea.ro       Social

 Multă lume se întreabă cum vor afecta România schimbările climatice din lume, cu precădere în această vară. Ei bine, ne așteaptă arșiță în timpul zilei, iar seara furtuni intense și chiar inundații. În acest context, meteorologii  explică aceste fenomene extreme și cauzele lor. 


“Sistemul climatic este perturbat. Arctica se încălzește de 2 ori mai mult decât media globală ori lucrul asta introduce neechilibre în sistem, așa că nu este exclus că pe viitor să fie schimbată structură celor patru anotimpuri. Primăvară se declanșează mai repede. Verile vor fi mai lungi. Vedeți și acum, contraste termice foarte mari! Valurile de căldură vor fi și ele mai intense și mai frecvențe și ele vor fi punctate de aceste furtuni de vară mult mai intense”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, pentru Kanal D.

De altfel, climatologul-şef al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Roxana Bojariu, a explicat și la interviurile Libertatea LIVE, în luna februarie a acestui an, de ce aveam temperaturi de primăvară, de peste 20 de grade Celsius, în plin sezon de iarnă. Ea a dezvăluit, atunci, souă consecințe grave ale perioadei călduroase din prime zile de februarie.

Revenind la aceste zile, Vremea se menține deosebit de caldă, în această perioadă. Iată prognoza meteo pentru weekend-ul 21-22 aprilie 2018.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM