Social

MUNCĂ : Metodele prin care un nou şef să obţină rapid respectul şi încrederea angajaţilor

marti , 4 sep 2018, ora 23:23       de gandul.info       Social

 Procesul de a convinge şi de a câştiga respectul echipei poate fi lung, dificil şi, uneori, chiar ciudat. Dar nu e imposibil. Iată câteva strategii-cheie:


 

În primele zile, toţi angajaţii aşteaptă să vadă ce va face şi de ce este capabil noul şef, chiar dacă are un istoric al relizărilor.

În mod inevitabil, vor fi angajaţi vechi, care şi-ar fi dorit să fie în locul noului şef, ceea ce face din obţinerea încrederii, o misiune dificilă, pentru noul posesor al funcţiei de conducere.

 

Procesul de a convinge şi de a câştiga respectul echipei tale poate fi lung, dificil şi, uneori, chiar ciudat. Dar nu e imposibil. De fapt, oamenii de ştiinţă sociali şi experţii în conducere au identificat câteva strategii-cheie care pot contribui la grăbirea procesului.

- Arată că eşti un bun profesionist, dar şi un om plăcut!

 

- Indiferent dacă interacţionezi cu subordonaţii sau cu orice alte cunoştinţe noi în interiorul companiei, cercetările au demonstrat că eşti evaluat din două puncte de vedere: comportamentul şi competenţa. În timp ce ambele elemente sunt importante, ca lider nou, vei dori să afişezi competenţa în primul rând, consideră Adam Galinsky, profesor de afaceri la Columbia Business School.

 

- Arată că eşti un bun profesionist, că ştii exact ce ai de făcut şi că ştii ce vrei de la angajaţii tăi. Apoi încearcă să devii apropiat de subordonaţii tăi.

Experţii consideră extrem de important pentru bunul mers al muncii de echipă, ca un şef să-şi formeze legături de prietenie cu angajaţii săi.

"Trebuie să faci ceva pentru a le demonstra angajaţilor, că te consideri unul dintre ei. Chiar dacă tu eşti şeful, ai nevoie de angajaţi pentru a face lucrurile să funcţioneze", a spus Jim Dougherty, senior lector la Şcoala de Management MIT Sloan. 

 

- Nu căuta să demonstrezi că eşti perfect! Ai o funcţie nouă şi nu vrei ca angajaţii să creadă că habar nu ai ce trebuie să faci, aşa că nici nu-i întrebi, nici nu le ceri feedback. Şi tocmai asta e greşeala. Faptul că ceri feedback angajaţilor nu îi va determina să se îndoiască de competenţa ta, arată studiul Harvard Business School. Un feedback este foarte util, mai ales când te afli într-o companie nouă. El te ajută să îţi dai seama dacă faci ceea ce trebuie, aşa că nu îţi fie teamă să îl ceri!

 

- Învaţă ce anume îi face pe oameni să exceleze în organizaţie! Un lider trebuie să înţeleagă ce-i determină pe oameni să exceleze. Obiectivul tău ar trebui să fie acela de a discerne ce trăsături şi comportamente speciale sunt evaluate în organizaţie.

 

- Pentru a câştiga rapid încrederea angajaţilor, află care dintre ei sunt cei mai respectaţi şi atrage-i de partea ta.

 

- Poate cel mai important, noii lideri trebuie să fie răbdători. Este nevoie de timp, ca oamenii să prindă încredere în tine. Oamenii nu ar trebui să obţină încredere datorită funcţiei, ci datorită meritelor.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM