Comunitate

NEMULȚUMIRI: Schimbarea benzilor pe străzile Gheorghe Doja și Gheorghe Șincai le dă bătăi de cap profesorilor

luni , 19 feb 2018, ora 16:02       de Dana Berci       Comunitate

 Schimbarea benzilor de circulație și de parcare pe străzile Gheorghe Doja și Gheorghe Șincai din Sighet le cauzează probleme unor cadre didactice de la unitățile de învățământ din zonă. Pentru a putea parca lângă școală profesorii trebuie să plătească parcarea, în caz contrar sunt amendați de Poliția Locală.


Vineri un profesor de la Școala nr. 2 din Sighet a fost amendat de Poliția Locală întrucât, spune el, a parcat în apropiere de școală. Cu toate că în zonă este un indicator care informează că parcarea este cu plată, bărbatul a precizat că el nu știa că trebuie să cumpere tichet de parcare întrucât înainte de modificarea benzilor de circulație și de parcare cadrele didactice puteau să parcheze în fața unității de învățământ, lucru care acum este interzis întrucât de la Școala nr. 2 s-a schimbat parcarea pe cealaltă parte.

”Am ținut ore la Școala Gimnazială nr. 2 de pe strada Gheorghe Șincai și am parcat mașina în fața școlii, puțin mai sus de școală, vizavi de modificarea parcării și când am ieșit să îmi iau mașina am găsit un avertisment de la Poliția Locală că nu am parcat corespunzător pentru că nu mi-am luat nici abonament și nici tichet de taxare. Înainte de a se modifica parcarea de pe o parte pe alta în discuțiile cu Poliția Locală ni s-a spus că noi cadrele didactice să nu se facem probleme că avem o limită în fața școlii unde ne este marcată zona de parcare și nu vom avea probleme”, a precizat Ioan Melega.

Profesorul spune că este nedrept ca acei care lucrează la unitățile de învățământ să plătească abonament de parcare pentru a putea lăsa  mașinile în zona în care lucrează și că ar dori să fie o zonă destinată parcării cadrelor didacrice.

”Unde este cu schimbarea aceasta noua posibilitate de a parca pentru cei care lucrează la această unitate de învățământ? De ce nu se poate ca și la Școala nr. 3 să se facă o tabliță cu zona destinată parcării cadrelor didactice? Aici este fluctuație mare, este școala, este grădinița și este sens unic. Am ieșit repede și am mers la Primăria Sighet să plătesc, programul era gata că era zi scurtă, la 13:50 ies de la școală, la 14:05 ajung acolo și nu pot plăti amenda. Mi-a spus domnul de Poliția Locală care era la Primăria Sighet să merg în audiență la domnul comandant la sediu, am fost acolo și totul este închis, suflă vântul, atunci de la cine pot cere să mă lămurească”, a adăugat Ioan Melega.

Luni profesorul Ioan Melega a mărturisit că a mers din nou la Poliția Locală Sighet pentru a cere lămuriri despre această situație, însă i s-a comunicat că trebuie să plătească amenda și că unitățile de învățământ ar trebui să făcă o cerere prin care solicită locuri de parcare în zonă.

Și directoarea Școlii nr.2, Carmen Oprișan, spune că ar fi util ca personalul școlii să aibă posibilitatea să parcheze în preajma unității de învățământ fără să plătească abonament de parcare.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
vasile
marti , 20 feb 2018, ora 05:52
Sa faca bine sa plateasca abonament de parcare asa cum fac majoritatea conducatorilor auto. Nimeni nu are facilitate de a parca gratis. Sau profesorii au doua coarne??? Sa vina pe jos daca nu ii convine
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM