MM Anului

The player will show in this paragraph

NOMINALIZĂRI MARAMUREȘEANUL ANULUI: Anișoara Mârza Gog, o optimistă și o ambițioasă

miercuri , 15 feb 2017, ora 13:37       de Narcisa Chișiu       MM Anului

 Anișoara Mârza Gog este una dintre persoanele nominalizate la Maramureșeanul Anului 2016. Anișoara este o tânără de 25 de ani, membră a Clubului Rotaract Sighet și a Asociației Open Your Heart din București, absolventă a Facultății de Studii Economice din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai”, extensia Sighet. Nominalizarea a venit în urma implicării ei în numeroase proiecte cu caracter social, dar și pentru puterea exemplului. Printr-o întâmplare nefericită, Anișoara a rămas în urmă cu șapte ani imobilizată de la brău în jos, iar azi e dependentă de un scaun cu rotile. Spirit puternic,  Anișoara a dovedit că e o învingătoare și declară cu zâmbetul pe buze că e un om fericit. Construiește împreună cu colegii din Rotaract proiecte frumoase pentru semenii noștri mai puțin norocoși și iubește. Viața ei s-a împlinit cu o frumoasă poveste de dragoste, concretizată cu o nuntă ca-n povești, în urmă cu câteva luni. 


Activitatea ei în Rotaract a început în anul 2013, timp în care a derulat mai multe proiecte, unele fiind chiar coordonate de ea.

”În cadrul asociației Rotaract sunt de la începutul anului 2013. Aici m-am implicat în fiecare proiect care s-a desfășurat, am participat la foarte multe conferințe, avem multe proiecte, mici și mari. Printre cele mai cunoscute proiecte pe care le-am coordonat împreună cu membrii Rotaract se numără Moș Nicolae caută ajutoare, De Dragobete, Rotaract servește!, Poveste de Crăciun, Atelier de Crăciun, noi avem foarte multe proiecte. Cel mai important proiect pe care l-am coordonat este Moș Ncoale își caută ajutoare, care s-a derulat în patru zile consecutiv în luna decembrie. Am strâns foarte multe rechizite, dulciuri, haine și alimente pentru copiii de la Școala Specială, am făcut în jur de 80 de pachete, restul alimentelor le-am donat altor familii de Crăciun”, spune Anișoara Gog. 

Anișoara crede în puterea voluntariatului și nu refuză nicio provocare de a veni în sprijinul semenilor.

”Pentru mine voluntariatul însemnă valorificarea timpului liber pentru societate, pentru proiecte și activități cu caracter social. Orice schimbare, orice vine nou în viața ta îți aduce un plus, implicarea în aceste proiecte m-a ajutat la dezvoltarea mea personală și a relațiilor interumane”, susține Anișoara.  

Este un exemplu pentru cei din jur și asta a dovedit-o de nenumărate ori. O pildă a fost și participarea la proiectul unde și-a prezentat cu optimism povestea vieții ei.

”La concursul SQS, un proiect derulat în cadrul asociației, la care am fost invitata specială, tema s-a numit ”Fericire”, mi-am pezentat povestea vieții mele în câteva cuvinte prin care am încercat să motivez oamenii și să vadă partea pozitivă și frumoasă a vieții”, povestește Anișoara. 

Membră a asociației Open Your Heart din București, Anișoara este singura reprezentantă a județului nostru la binecunoscutul  show de prezentare de modă, dedicat pesoanelor cu deficiențe locomotorii, Atipic Beauty. Acest proiect i-a prilejuit interacțunea cu persoane publice, pecum Andreea Marin, Cosmina Păsărin, Iuliana Tudor sau Oana Boc. 

”Atipic Beauty este un proiect prin care încercăm să schimbăm percepția oamenilor vizavi de persoanele cu dizabilități din România, încercăm să apărăm drepturile acestei categorii de persoane, să-i integrăm în societate și să ne integrăm în societate. Organizăm de câteva ori pe an  prezentări de modă prin care defilăm alături de persoane publice. Defilează o persoană publică și apoi  persoana în scaun rulant. Încercăm să arătăm că nu este nicio diferență între o persoană în scaun cu rotile și o persoană care merge pe picioarele sale. Fac parte din acest proiect din 2013 și sunt singura persoană din Maramureș implicată, suntem 12 fete care defilăm, doar 3 persoane am reușit să ajungem la toate întâlnirile de până acuma”, precizează Anișoara. 

Anișoara strălucește pe catwalk, iar ochii ei transmit speranță, frumusețe și încredere.

Chipul ei radiază atunci când vorbește despre sentimente. Iubirea și-a făcut loc în viața ei, atunci când l-a cunoscut pe cel care azi îi este soț, Adrian.

”Această poveste de dragoste a început acum doi ani și jumătate, ne-am întâlnit cu Adi la nunta uneia dintre cele mai bune prietene, prietenia noastră a continuat până la o nuntă unde am primit inelul de logodnă și s-a terminat tot cu o nuntă. Mi-a adus fericire, liniște și încredere în mine. Mă bucur că am cunoscut așa o persoană bună”, mărturisește Anișoara 

Anișoara e o fire puternică, dar e conștientă că fără ajutor, uneori întîmpină piedici greu de trecut.

”Aș apela la societate, la oameni și la instituții și pe urmă la cei aflați în scaun rulant să se implice în diferite activități. Persoanele în scaun rulant ar avea o viață mai activă, dacă locațiile și orașul ar fi mai accesibil. Accesibilitatea e o mare problemă. Cu siguranță am avut ocazia să călătoresc foarte mult și este o diferență enormă în ceea ce privește accesibilitatea și mentalitatea oamenilor față de persoanele cu dizabilități în alte țări”, arată Anișoara.

Deși un accident de mașină cumplit i-a schimbat soarta în urmă cu șapte ani, Anișoara demonstrează o dată în plus că e o învingătare și azi conduce o mașină, dotată cu comenzi speciale. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
sorin
joi , 16 feb 2017, ora 10:36
Anisoara este o maramuresanca luptatoare in primul rind cu viata si in al doile pentru copii saraci doua batalii mari felicitari santem mindri de tine
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM