MM Anului

The player will show in this paragraph

NOMINALIZĂRI MARAMUREȘEANUL ANULUI: Ciprian Albu, un baschetbalist talentat și ambițios

joi , 9 feb 2017, ora 15:56       de Ionița Ilieș       MM Anului

 Printre cei 10 nominalizați pentru titlul de Maramureșeanul Anului 2016 se numără și sportivul sighetean Ciprian Albu. A fost nominalizat la ediția din acest an a campaniei realizate de trustul de presă TV Sighet, Sighet FM și Maramedia.ro datorită realizărilor sale din anul precedent. A fost convocat la lotul naționalși, de asemenea,  a avut performanțe cu CSS Sighet. Ciprian Albu este elev al Colegiului Național ”Dragoș Vodă” și face parte din echipa de baschet a liceului, dar este legitimat și la Clubul Sportiv Școlar Sighetu Marmației. Dacă la început acest sport era mai degrabă o joacă pentru el, astăzi Ciprian reprezintă un nume important la nivelul municipiului în baschet. 


 „Vă mulțumesc pentru că m-ați nominalizat la Maramureșeanul anului, înseamnă foarte mult pentru mine! Anul 2016 pentru mine a fost unul foarte frumos și foarte încărcat de experiențe. Am fost cu lotul național la un stagiu de pregătire la Gheorgheni, tot cu lotul am fost în Grecia și în Serbia, pentru a ne pregăti pentru Cupa Balcanică. Am fost foarte bucuros când am fost convocat pentru lot și am crzut că o să joc foarte mult, dar m-am accidentat și n-am mai putut să joc deloc”, povestește Ciprian.

Primul contact cu lotul național a fost de neuitat pentru Ciprian. Emoțiile au fost mari prin prisma faptului că a fost departe de familie, de prieteni și de Sighetul lui drag. Dar experiența a fost de neuitat, s-a acomodat rapid și a reușit să facă față cu brio.

 „A fost prima dată când am fost convocat și am avut niște emoții de nedescris. Când am intrat prima dată pe parchet tot tremuram, dar m-am obișnuit și după aceea n-am mai avut deloc emoții. Colegii de la lotul național au fost foarte de treabă, m-au primit cum se cuvine, ei au mai fost și în anul 2015 la Balcaniadă, dar eu m-am accidentat înainte și nu am putut să merg. M-au primit cu brațele deschise”, spune sportivul.

Ciprian povestește că aventura sa la lotul național nu a fost una simplă. A avut antrenamente peste antrenamente care nu au fost deloc ușoare. 

 „Meciurile au fost foarte grele. În străinătate se bazează mai mult pe apărare decât pe atac, cum facem noi în România. Publicul în schimb era chiar mai redus față de participarea din România”, explică tânărul.

Ciprian va mai juca în vară alături de cei mai buni baschetbaliști din țară de vârsta sa, la Campionatul Mondial, după o pregătire de aproximativ două luni în mai multe orașe din țară. Ciprian ne-a arătat și trofeele sale, de care, cum e și firesc, e nespus de mândru.

În 2016 Ciprian Albu s-a clasat cu echipa sigheteană pe locul 5 la nivel național, o realizare importantă, spune baschetbalistul. Ca performanțe individuale în 2016, Ciprian Albu a primit titlul de cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator. 

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Dimi
joi , 9 feb 2017, ora 18:58
Felicitări! Şi zâmbete reale!
amalia-bianca costelnic
joi , 9 feb 2017, ora 16:14
Felicitari,puiule!
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM