Social

PIAȚA MUNCII: Sute de joburi oferite la Bursa generală a locurilor de muncă

vineri , 20 apr 2018, ora 13:12       de Oana Dulf       Social

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat, azi dimineață, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul s-a desfășurat atât în Baia Mare, la Casa Armatei, cât și la punctul de lucru din Sighetu Marmației. 


Păreri și păreri


Pentru eveniment au fost contactați peste 300 agenți economici dintre care 270 angajatori în Baia Mare și restul în Sighetu Marmației. Numărul agenților economici care au comunicat AJOFM-ului joburile a fost de 42 în Baia Mare și 12 în Sighet. Pentru acest eveniment au fost disponibile 430 locuri de muncă dintre care 368 în Baia Mare și 62 în Sighetu Marmației. O parte din persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au spus despre oferta de anul acesta ca e una ”acceptabilă”. Alții, că ”nu e nimic interesant”. 

”E foarte bine organizată bursa. În domeniul meu, ca ospătar, nu știu dacă o să îmi găsesc. De două luni de zile caut un loc de muncă. Eu am completat hârtiile, să vedem… mai aștept. Contează și salariul”, a spus Maria Suciu. 

”Sunt oferte destule, este de unde să alegi. Mi-am găsit de lucru, eu am mai depus o cerere, acum le-am găsit aici pe fetele care sunt de la firma la care vreau să merg și am rămas pentru opțiunea aceasta. Nu cred că e așa de greu să îți găsești un loc de muncă. Oferte sunt, acuma depinde de fiecare, ce dorește și în ce domeniu vrea să lucreze. Eu de o lună de zile îmi caut un loc de muncă, am fost asistent personal pentru cineva cu handicap și a decedat. Acum, neaparat trebuie să îmi caut un loc de muncă”, a spus Dorina Lupan.

”E acceptabilă oferta. M-am interesat la contabilitate, deși sunt foarte puține locuri pe zona contabilității. Din august îmi tot caut loc de muncă și nu îmi găsesc, am fost la tot felul de interviuri și nu am găsit nicăieri. Angajatorii sunt ok, îți spun și cerințele lor, dar niciodată nu m-au anunțat că da sau dacă nu, nu am fost primită. Eu cred că au nevoie și de puțină experiență și de accea, eu nu prea am experiență în domeniu. Contabilitate fac, dar nu avansat, nu declarații”, a adăugat Diana Dunca. 

 

Mai multe joburi pentru cei cu studii superioare

 La Bursa generală a locurilor de muncă de anul acesta a crescut ponderea posturilor pentru cei cu studii superioare. Dacă anul trecut au fost 60 de locuri de muncă, anul acesta au fost oferite 81 de locuri de muncă pentru cei cu studii superioare. În topul profesiilor cu studii superioare sunt inginerii în construcții, în domeniul mecanic și electromecanic. 

”Pentru studii medii, avem 368 de locuri de muncă la Baia Mare și 62 la Sighetu Marmației. În topul meseriilor pentru studii medii sunt, în continuare, confecționeri și construcțiile au o pondere foarte mare, urmată de domeniul HORECA - barmani, ospătari, cameriste hotel, domeniul turismului. De asemenea, avem foarte multe locuri de muncă pentru instalatori, electrician întreținere, lăcătuș mecanic. Iată că avem ofertă variată, se caută economiști pentru cei cu studii superioare. În total avem 430 de locuri de muncă, sunt mai puține decât anul trecut. Anul trecut am avut peste 500 la bursa generală, dar ne bucurăm că ponderea este mai mare pentru studii superioare, anul acesta”, a declarat directorul AJOFM Maramureș, Oana Oșanu. 

O societate cu sediul în Timișoara, producător de volane, va închide, până în luna mai, punctul de lucru din municipiul Baia Mare, din cauza pierderii unor contracte, urmând a disponibiliza 194 de angajați. Acestora le vor fi asigurate măsurile specifice, dar și reorientarea pe piața muncii, inclusiv prin efectuarea unor cursuri de calificare. Luni se vor desfășura serviciile de preconcediere la acea firmă. Oficialii AJOFM au arătat că deja sunt angajatori interesați să preia din personalul de la acea societate. Rezultatele Bursei generale a locurilor de muncă le puteți afla în această seară, la ora 19:00, în cadrul emisiunii Actualitatea Maramedia, la TV Sighet. 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM