Social

POSIBILITĂȚI NENUMĂRATE: Ce spune directorul UBB - extensia Sighet despre oportunitățile pentru studenți

joi , 19 apr 2018, ora 21:34       de Dana Berci       Social

 Tot mai mulți tineri își doresc să aibă studii superioare pentru a-și găsi un loc de muncă sigur și bine plătit. Studenții și masteranzii din ziua de azi au mai multe oportunități pentru dezvoltarea profesională, iar cei cu rezultate bune beneficiază și de burse. 


Majoritatea tinerilor aleg să își continue studiile ca să fie pregătiți pentru un anumit domeniu, dar sunt și persoane care văd facultatea ca pe o provocare și caută experințe noi.

”În fiecare zi apare o profesie nouă și dispare una veche, așa că tinerii caută soluții pentru viață, pentru direcțiile pe care să meargă și, într-adevăr, diploma în momentul de față acoperă la nivel de competențe și dă dreptul să activeze într-un anumit domeniu. Generațiile astea sunt potrivite pentru vremurile în care trăim, cred că sunt tot mai competente. E adevărat, competența lor nu se suprapune în totalitate cu competențele cerute anterior, nu cred că tinerii de acum sunt inferiori la nivel de competențe față de celelalte generații”, a precizat Marin Ilieș, directorul Universității ”Babeș-Bolyai”, extensia Sighetu Marmației.

În anii de studenție tinerii au posibilitatea de a participa la diverse programe de formare profesională și există multe proiecte prin care se pot perfecționa în domeniul pe care îl studiază.

”În momentul de față există toate ingredientele necesare dezvoltării profesionale umane, liberă circulație, burse de excelență, de studiu, sociale chiar, programe Erasmus finanțate la nivel internațional, există programe de work and travel cu implicarea universității, cu recunoașterea acestora drept practică profesională, există foarte multe asociații studențești cu internship-uri, cu diverse stații de perfecționare, comunicarea este la nivelul cel mai înalt în momentul de față, există foarte multe locuri de muncă, dar toate sunt legate de atitudinea noastră și de scopul nostru”, a adăugat Marin Ilieș.

Cadrele didactice îi sfătuiesc pe studenți să profite de oportunitățile care se ivesc în timpul facultății și să acumuleze cât mai multe experiențe noi.

”Să își orienteze atenția spre dezvoltarea personală, competențe, atitudini și să dobândească cât mai multe experințe deosebite”, mai precizat directorul Universității ”Babeș-Bolyai”, extensia Sighetu Marmației.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii
Cu sfânta șpagă și neamuri în sistem
vineri , 20 apr 2018, ora 22:41
bineînțeles că vor avea "posibilități nenumărate". Altfel, la căpșuni... :)))
TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM