Economic

PROBLEME: Societatea de transport Mara Nord a scăpat de una și a dat de alta

luni , 4 iun 2018, ora 13:18       de Dana Berci       Economic

 Scapă de una, dă de alta. Societatea de transport public în comun din Sighetu Marmației, Mara Nord, a scăpat de faliment, însă a ajuns în pragul grevei. Principala nemulțumire a angajațiilor este salariul mic.


În ședința de Consiliu Local din 31 mai administratorul special al societății de transport Mara Nord i-a informat pe reprezentanții administrației locale despre această situație și a cerut să se acorde subvențiile pentru gratuitățile la transport aprobate de Consiliul Local.

”Vreau să vă spun la modul foarte serios că personalul Mara Nord a vrut să își înceteze activitatea. M-au surprins și pe mine și au dreptate, nu m-au anunțat pe mine și au vrut să vină la primărie cu tot cu autobuze. Nu o să vă las, și o spun la modul și mai serios, să picăm în păcatul subfinanțării anilor trecuți ai societății pentru că acea fundamentare de subvenții și gratuități nu este obilgatorie cât necesară pentru a supraviețui în continuare fără să mai punem problema absolut deloc a investițiilor în sistem. Pe lângă faptul că am pierdut într-o lună 7 șoferi care au plecat în străinătate la lucru, suntem la limita dimensionării forței de muncă în special conducători auto”, a explicat Grigore Șteț, administrator special Mara Nord.

Conducerea societății de transport Mara Nord a mai precizat că șoferii au un program încărcat iar salariul pe care îl primesc aceștia este de 1500 lei.

”Avem șoferi care se trezesc dimineața la 04:30 și pleacă acasă la ora 24:00 pe riscul nostru ca să ia în mână un salariu de 1500-1600 lei. Nu avem posibilitatea să majorez salariile. Veniturile noastre sunt aceleași, la 2 lei biletul pe intern, am explicat atunci că nu majorăm pentru că depășim pragul de suportabilitate pe serviciul de transport public, vă rog să înțelegeți că nu mai avem surse financiare din altă parte decât din bilete și abonamente care din păcate datorită inactivității poliției naționale și locale scade din cauza <<piraților>>”, a adăugat administratorul special al societății Mara Nord.

Grigore Șteț a mai precizat că în ultima perioadă a redus și numărul personalului, din 53 de angajați în prezent mai fiind doar 40.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM