Social

PROIECTE: Unitățile de învățământ dintr-un județ ce urmează a fi selectat vor fi dotate cu echipamente IT de înaltă performanță

marti , 22 aug 2017, ora 20:53       de Agerpres       Social

 Un județ din România, care trebuie să îndeplinească anumite criterii și care va fi selectat ulterior, va fi dotat, în toate unitățile de învățământ de pe raza acestuia, cu echipamente IT de înaltă performanță, printr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă.


Anunțul a fost făcut marți de ministrul Educației, Liviu Pop, care a precizat că județul care va fi selectat va trebui să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii: să nu fie un județ considerat dezvoltat conform criteriilor aplicabile la finanțare europeană, să aibă un număr de profesori cuprins între 4.000 și 5.500, să aibă un număr de elevi cuprins între 45.000 și 70.000 și să aibă capacitate de asigurare a sustenabilității proiectului cinci ani după finalizarea implementării.

În context, Ministerul Educației Naționale va trimite o adresă către CJ-uri din județele care pot fi selectate, urmând a se solicita angajamentul ferm pentru susținerea activităților proiectului, pentru asumarea sustenabilității post-implementare.

Dotarea va presupune, nelimitativ, tablete pentru uzul elevilor (în fiecare clasă va fi un număr de tablete egal cu numărul băncilor pentru elevi), laptopuri pentru toți profesorii din județul respectiv, table inteligente (câte una în fiecare clasă), videoproiectoare și ecrane de proiecție (câte unul în fiecare clasă), conectare wireless a școlilor.

Suplimentar, pentru învățământul profesional se vor achiziționa imprimante 3D ready.

Costurile estimative totale pentru implementarea proiectului ar fi de 25 milioane de euro.

Un alt proiect prevede achiziționarea unui număr de 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II — VIII, precum și rechizite școlare pentru un număr estimat de 51.539 de preșcolari, grupul țintă eligibil fiind reprezentat de copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Potrivit ministrului Educației, un alt proiect prevede dotarea a 60 de licee cu profil matematică-informatică cu câte un laborator performant de pregătire. Proiectul este finanțat din fondul de contrapartidă prin grant nerambursabil subvenționat de Guvernul Japoniei, iar MEN este beneficiar.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM