Social

SCHIMBĂRI: Audiţiile în camerele de hotel ar putea fi interzise la Hollywood

vineri , 13 apr 2018, ora 18:39       de Mediafax       Social

 Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild, SAG-AFTRA), cea mai mare asociaţie a artiştilor de la Hollywood, a cerut să se pună capăt audiţiilor în camerele de hotel, având în vedere scandalurile sexuale izbucnite în cetatea filmului, transmite AFP.


SAG "se opune audiţiilor, interviurilor şi altor întâlniri profesionale în camere de hotel şi reşedinţe private. Cerem producătorilor şi altor factori decizionali să pună capăt întâlnirilor profesionale în astfel de locuri riscante şi să găsească spaţii mai potrivite", potrivit unui comunicat.

Recomandările vin după ce organizaţia a adoptat un cod de conduită, în luna februarie.

"Ne angajăm să milităm împotriva scenariului care a permis prădătorilor (sexuali) să exploateze actorii în privat sub pretextul unor întâlniri profesionale", a declarat Gabrielle Carteris, preşedintele sindicatului, care are aproximativ 160.000 de membri.

Sindicatul mai spune că şi agenţii actorilor trebuie să refuze astfel de lucruri, iar, dacă nu este posibilă schimbarea locului de întâlnire, să se asigure că actorii sunt însoţiţi de o persoană de încredere.

Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan, Mira Sorvino, Angelina Jolie Ashley Judd, Salma Hayek şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, în vârstă de 65 de ani, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

Presupusul prădător sexual le chema pe actriţe în camere de hotel, sub pretextul unor audiţii. Acolo, artistele se trezeau că rămân singure şi vulnerabile în faţa lui Weinstein, potrivit mărturisirilor lor.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM