Eveniment

SPECIAL: Incursiune în istorie, la Cavnic, de Ziua Națională a României

sambata , 1 dec 2018, ora 19:33       de MaraMedia       Eveniment

Incursiune în istorie, la Cavnic, de Ziua Națională a României. S-a și gătit românește, pe cântece patriotice, fiind pregătite aproape 1.000 de porții de fasole pentru participanți. 


Sâmbată, 1 Decembrie, căvnicarii au sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire printr-o manifestare de amploare organizată în centrul orașului – s-a refăcut scena Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.


 

Autoritățile locale din Cavnic au mai pregătit diferite momente artistice dedicate Centenarului Marii Uniri. Nu au lipsit tradiționala fasole cu cârnați și pălinc de Maramureș.  Spre sfârșitul evenimentului, la ora 18:00, s-au aprins luminile de Crăciun.


”Ne-am pregătit pentru 1 Decembrie așa cum am făcut și în alți ani, numai că anul acesta, fiind 100 de ani de la Marea Unire, am refăcut o scenă a Unirii aici la Cavnic. Am avut onoarea să primim delegații din mai multe localități din Maramureș și din țară și după cum ați văzut, am început să facem un eveniment reușit, care până la urmă trebuie să marcheze cu brio cei 100 de ani de la Marea Unire. Niciun eveniment nu se face în țară fără runda a doua. Am pregătit fasole cu cârnat, peste 1.000 de porții și până la urmă așa se cuvine, să servim o masă împreună. Nu a fost dezlegare că e post dar am dat-o noi, de la primărie, să se simtă toată lumea bine. De aseară am început pregătirile, 2 bucătari și 10 ajutanți, au lucrat toată noaptea pentru că nu este ușor să pregătești o cantitate așa mare de mâncare. Până la urmă a ieșit totul bine și ce poate fi mai frumos când totul se termină cu bine”, declară primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM