Externe

STRATEGIE: Youtube va creşte numărul de reclame pentru a-i convinge pe utilizatori să plătească un serviciu

joi , 22 mar 2018, ora 11:21       de Mediafax       Externe

 Luând urma Spotify şi Apple care deţin servicii muzicale importante cu plată, YouTube va utiliza un serviciu plătit, prin care utilizatorul va scăpa de reclamele dintre videoclipuri, mărind numărul reclamelor în serviciul gratuit pentru a-i determina pe utilizatori să plătească, potrivit Bloomberg.


Reprezentanţii YouTube vor să crească numărul de reclame în serviciul gratuit, pentru a convinge cât mai mulţi consumatori să plătească pentru un abonament de muzică.

„YouTube va oferi o contragreutate necesară influenţei crescânde a Spotify şi a Apple, care deţin cele mai importante servicii muzicale online şi generează venituri semnificative pentru industrie”, a spus directorul companiei globale de muzică Lyor Cohen, citat de Bloomberg.

„Noul serviciu, folosit deja de mii de angajaţi Google, va <<frustra şi seduce>> utilizatorii serviciului gratuit YouTube. Noul serviciu plătit va include videoclipuri exclusive, liste de redare şi alte oferte care vor face apel la fanii înfocaţi ai muzicii”, afirmă Lyor Cohen pentru Bloomberg.

Noua abordare marchează o mare schimbare culturală pentru YouTube şi pentru „părintele” său Google, care este considerat cel mai popular motor de căutare din lume, acordând prioritate serviciilor gratuite.

YouTube a generat venituri estimate la 10 miliarde de dolari anul trecut, aproape toate din publicitate, şi ar putea face chiar mai mult dacă va vinde abonamente.

Creşterea serviciilor de streaming cu plată a dinamizat vânzările industriei muzicale după mai mult de un deceniu de declin.

Serviciile cu suport publicitar au contribuit cu mai puţin de 10% la veniturile muzicale înregistrate în Statele Unite în prima jumătate a anului 2017, potrivit unui grup din industrie.

 

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM