Politic

VLAD DURUŞ (USR): Ivașcu cel Groaznic pentru patrimoniul cultural și arhitectural al Maramureșului

miercuri , 17 oct 2018, ora 08:54       de MaraMedia       Politic

Camera Deputaților a dezbătut moțiunea simplă „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, depusă împotriva ministrului culturii, George Ivașcu. Documentul a pornit de la realitatea cu care se confruntă România în ceea ce privește degradarea monumentelor. Amintim faptul că zilele trecute s-a dărâmat casa în care s-a născut Brâncuși. Inadmisibil! Ritmul este comparabil cu cel înregistrat în zonele de război, ceea ce ne plasează pe primul loc în Europa la capitolul distrugere și neglijare a patrimoniului cultural și arhitectural. 


Maramureșul se înscrie în nefericitul top al județelor în care clădiri cu valoare de patrimoniu sau cultural-istorică sunt abandonate de Ministerul Culturii.

Ministrul Culturii ar fi trebuit să se autoevalueze și să plece fără să aștepte o moțiune. Proiectele mari ale României în an centenar sunt spectacolele și chiolhanurile. Nimic cu impact pe termen lung. În Maramureș ar fi trebuit să tăiem panglica cu ocazia renovării caselor memoriale Gheorghe Pop de Băsești și Mihaly de Apșa. Noi constatăm degradarea lor. În schimb, s-au finanțat cu sute de mii de euro acțiuni de care astăzi nu-și mai amintește nimeni. Nu s-a găsit un echilibru între investiții în patrimoniul cultural și arhitectural și cheltuieli cu manifestări denumite pretențios „acte culturale” în cinstea Marii Uniri”, a declarat deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Parlamentarul face un apel către toți deputații de Maramureș pentru a privi moțiunea la adresa lui Ivașcu prin prisma intereselor județului și nu a ordinelor de partid. Votul pe moțiune se va da în ședința de azi, 17 octombrie.

Biroul comunicare.

Cabinet Deputat USR Maramureș, Vlad Emanuel Duruș

COMENTARII

Lasa un comentariu

*
*
*
Campurile marcate cu "*" sunt obligatorii


Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.TV Sighet

SONDAJ DE OPINIE

Spre ce destinaţii externe aţi dori să zboare avioanele de pe Aeroportul Maramures?
Londra
Madrid
Roma
Amsterdam
Munchen

NEWSLETTER

Abonati-vă la newsletterul nostru si veti fi la curent cu ultimele stiri:
Sighet FM